SORTIDA PEL POBLE DE TARDOR: RIERES, BARRIS, MASIES I RIU BESÒS

Avui hem fet la sortida de TARDOR pel nostre poble de MARTORELLES.
Hem sortit de l'escola i hem anat seguint el curs de la riera de les LLICORELLES, que li dóna nom la serra que tenim darrera l'escola. Després hem visitat el BARRI DE LA SÍNIA  o també de la BÓBILA,  perque abans s'hi feien totxanes a la bòbila; aquest és una barri dormitori amb pocs serveis i vivendes tipus bloc de pisos. Aquí també hi havia un antic CAMP D'URNES, un lloc d'enterraments prehistòric. 
Seguint hem trobat el PARC DE CAN CAMP, on hi havien horts urbans, una font, un antic rentador, on antigament s'hi rentava la roba, també hi ha una bassa on dóna aigua per regar els hort amb unes plaques fotovoltàiques. Aquí s'uneixe dues rieres, la de les Llicorelles, que anàvem seguint i la de la FONT SUNYERA, que baixa de Santa Maria de Martorelles i ve de la FONT DE CAN RODA.  Seguint aquesta riera,fem cap al PARC DE CAN SUNYER O TAMBÉ DE LES PRUNERES, on hem visitat el CENTRE DE SUPORT A LA LLAR, que té l'ajuntament per atendre al avis i àvies amb necessitats d'atenció personal i social.  Tot seguit vam anar a l'ESCOLA DE LES PRUNERES, a veure als nostres companys de poble de tercer, on vam compartir una estona i vam quedar pel tercer trimestre que compartiríem les experiències cercades del poble.
Vam continiuar caminant per la RIERA DE LES CANALS, que va cap a Sant Fost i RIU BESÒS, fins al barri de CARRENCÀ, on vam veure que és semi-industrial, compartint carrers i espais, fàbriques de Seients i vivendes, en aquest barri ja vam trobar més serveis com botigues, lleure i una masia, on l'ajuntament hi té diferents serveis: joventut, cultura, associaciaionisme, dona, etc. És una masia molt antiga, que data de l'edat mitja amb diferents edificis: CELLER, CAPELLA ST. DOMÈNEC, CASA DELS MASOVERS, PORTES ENTRADA I EDIFICI CENTRAL DE LA MASIA,...Hi ha un conte de la MASOVERA, que vam treballar a la classe...
Tot seguit ja vam entrar al BARRI INDUSTRIAL DEL POLÍGON INDUSTRIAL, on vam caminar força estona pel mig de les indústries i fàbriques de tota mena, sobreto de ferros, papers, serveis, etc.
Fins que vam arribar al PARC DE LA VERNEDA, on vam caminar pel PONT PEATONAL SOBRE EL RIU BESÒS i vam veure passar el tren d'alta velociata AVE, molt vehicles per l'autopista AP-7, i aprop el tren de rodalies de Barcelona, i la C-17,  Després vam anar per sota a veure l'aigua del riu Besòs i vam trobar una tortuga, amb moltes algues. Els voltants estaven molt bruts. Vam dinar i finalment vam engegar la tornada passant per l'AVINGUDA DE'N PIERA, zona de serveis i comerç principal del poble, pujant per l'ESGLÈSIA CATÒLICA DEL POBLE, on vam jugar a la vora de l'avet que hi ha. Tot arribant a l'escola.
També hem observat els arbres, abraçat i escoltat... És important que aquest itinerari el poguem fer també amb els pares i familiars, per tal que pogueu donar a conèixer el nostre poble a la família.

APROFITA AQUESTES INFORMACIONS I FOTOGRAFIES PER COMPLETAR EL DOSSIER DE TREBALL















































Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MONES!!